İsmail YK Türk vatandaşlığından çıktı!
Almanya'da doğup büyüyen İsmail YK, Türkiye'de gelir vergisi ödememek için Türk vatandaşlığından çıktı..
Sivaslı bir ailenin çocuğu olan İsmail YK, 2006'da çıkardığı 'bombabomba.com adlı albümüyle 'yılın en çok satan albümü' ödülünü almıştı. Günaydın'ın haberine göre çifte vatandaşlığı olan İsmail YK, Türk vatandaşlığından çıktı. Böylece gelir vergisinden muaf olan şarkıcı Türkiye'ye Alman pasaportuyla turist olarak giriyor.
İsmail Yurtseven, ilk önce kardeşleriyle 'Yurtseven Kardeşler' grubunu kurdu ve şöhreti yakaladı. Sonra grubun adını da alıp İsmail YK oldu ve yoluna yalnız devam etti. 'Şapur Şupur Ye Beni', 'Bas Gaza' gibi şarkıları dillerden düşmedi.
İsmail YK Günaydın'ın haberi üzerine basın açıklaması gönderdi. Sanatçı açıklamasında şunları belirtti:
"Bildiğiniz üzere sanatçımız İsmail YK 05 Temmuz 1978 tarihinde Almanya'da
doğmuş ve halen bütün ailesi ile birlikte Almanya'da yaşamaktadır. Almanya'da yaşayan hemen hemen bütün Türkler Almanya'da ki iş yaşamlarını sürdürebilmek ve tüm sosyal haklardan yararlanabilmek için mecburen Alman Vatandaşı statüsüyle yaşamaktadır. İsmail YKbu statüde Almanya'da yaşayan milyonlarca Türk'ten biridir ve bunu zaten herkes bilmektedir.
Vergi konusuna gelince İsmail YK, konuyla ilgili hassasiyetinden dolayı
Türkiye'de ki kazançlarından ötürü hem Türkiye'de hem de Almanya'da çifte
vergi ödemektedir."
Konuyla ilgili sanatçımız İsmail YK şunları söyledi:
"Benim Almanya'da yaşadığımı ve Almanya Vatandaşlığında olduğumu herkes
bilir. Ben zaten zaman zaman röportajlarımda da bunu defalarca söylediğim
halde gizli habermiş gibi yapılmasına, benim hedef gösterilmeme bir anlam
veremedim ve şaşkınlıkla karşılıyorum."
İsmail YK ödediği vergilere örnek olarak aşağıdaki makbuzu gösterdi
HaberTürk
Almanya'da doğup büyüyen İsmail YK, Türkiye'de gelir vergisi ödememek için Türk vatandaşlığından çıktı..
Sivaslı bir ailenin çocuğu olan İsmail YK, 2006'da çıkardığı 'bombabomba.com adlı albümüyle 'yılın en çok satan albümü' ödülünü almıştı. Günaydın'ın haberine göre çifte vatandaşlığı olan İsmail YK, Türk vatandaşlığından çıktı. Böylece gelir vergisinden muaf olan şarkıcı Türkiye'ye Alman pasaportuyla turist olarak giriyor.
İsmail Yurtseven, ilk önce kardeşleriyle 'Yurtseven Kardeşler' grubunu kurdu ve şöhreti yakaladı. Sonra grubun adını da alıp İsmail YK oldu ve yoluna yalnız devam etti. 'Şapur Şupur Ye Beni', 'Bas Gaza' gibi şarkıları dillerden düşmedi.
İsmail YK Günaydın'ın haberi üzerine basın açıklaması gönderdi. Sanatçı açıklamasında şunları belirtti:
"Bildiğiniz üzere sanatçımız İsmail YK 05 Temmuz 1978 tarihinde Almanya'da
doğmuş ve halen bütün ailesi ile birlikte Almanya'da yaşamaktadır. Almanya'da yaşayan hemen hemen bütün Türkler Almanya'da ki iş yaşamlarını sürdürebilmek ve tüm sosyal haklardan yararlanabilmek için mecburen Alman Vatandaşı statüsüyle yaşamaktadır. İsmail YKbu statüde Almanya'da yaşayan milyonlarca Türk'ten biridir ve bunu zaten herkes bilmektedir.
Vergi konusuna gelince İsmail YK, konuyla ilgili hassasiyetinden dolayı
Türkiye'de ki kazançlarından ötürü hem Türkiye'de hem de Almanya'da çifte
vergi ödemektedir."
Konuyla ilgili sanatçımız İsmail YK şunları söyledi:
"Benim Almanya'da yaşadığımı ve Almanya Vatandaşlığında olduğumu herkes
bilir. Ben zaten zaman zaman röportajlarımda da bunu defalarca söylediğim
halde gizli habermiş gibi yapılmasına, benim hedef gösterilmeme bir anlam
veremedim ve şaşkınlıkla karşılıyorum."
İsmail YK ödediği vergilere örnek olarak aşağıdaki makbuzu gösterdi
HaberTürk